Hirdetés

2022.11.10. 16:51

A 4 legfontosabb szempont, baristatanfolyam választásakor

Forrás: Best Mixer Iskola

Igen, a barista is egy szakma, mégpedig egy elég menő szakma manapság, nemcsak a fiatalok körében. Nem mindegy azonban, hogy hol és hogyan tanulja meg valaki a szakmai alapokat. Van, aki azt gondolja, felesleges külön baristatanfolyamra járni, mert majd a munkahelyén az „öregektől” megtanulja a tudnivalókat. De vajon ők mikor tanulták a szakmát? Valóban a mai trendeknek megfelelően készítenek majd fel? Lesz idejük munka közben erre? Van megfelelő gép és eszköz ahhoz, hogy megtanítson? És még ezermillió kérdés merülhet fel.

Van olyan, aki azt mondja, hogy ez semmi, majd a „youtube”-ról megtanulom, stb. Ó igen, ez a legjobb válasz, illetve a legjobb tanulási forma, főleg egy olyan szakmánál, ahol a gyakorlat a legfontosabb, hogy minél több italt el tudj készíteni, és ezáltal gyakorolhass. Szóval nézheted a videókat, de ha nincs hozzá géped és eszközöd, akkor nem fogod tudni elkészíteni. Azonban, ha igazán pontosan szeretnéd ismerni a kávékészítés mesterségét, akkor igenis szükséged van egy iskolára, ahol megtanulhatod. Ugye egy szakácsnő nem áll neki autót szerelni, amíg valamennyire meg nem tanulta és egy ügyvéd sem fog műtétet végezni, hiszen nem azt tanulta. És ennyi. Mindent, amivel szakszerűen szeretnénk foglalkozni, meg kell tanulni, így a barista szakmát is. 

Hogyan döntsd el, hogy melyik baristatanfolyamot válaszd? 

1. Nézd meg az iskola weboldalát! Olvass el minden leírást, nézd meg a fotókat, keresd meg a közösségi médiában. Figyeld meg, milyenek a posztok, hogy mennyire frissek a bejegyzések és hogy milyenek a vélemények. Esetleg telefonálj oda, mert sokszor már egy telefonbeszélgetés is eldönti, hogy melyiket válaszd. 

2. Menj el egy személyes megbeszélésre az oktatás helyszínére! Miután telefonon érdeklődtél, mindenképp érdemes személyesen is elmenned, ha van hova. Sose jó az, ha nem tudsz bemenni egy állandó helyszínre. Nézd meg, hol fogsz tanulni, milyen gépeken, milyen eszközökkel, milyen a
tananyag, stb. 

3. Ne csak a legolcsóbbat keresd! Igen, számít az ár, de sose úgy válasszunk tanfolyamot, hogy az a legolcsóbb legyen. Ismered a mondást „Olcsó húsnak híg a leve”, valahogy ez a mondás az esetek 99 %-ában igaznak bizonyul. Nézzük meg az árakat, de nézzük meg az óraszámokat is, mert lehet hogy
valami olcsóbb, de kevesebb is. 

4. Ne legyen túl messze a képzés helyszíne! Na nem úgy értem, hogy a lakóhelyedtől a következő sarkon, mert annál nem akarsz messzebb menni. Inkább arra gondolok, hogy legalább abban a megyében legyen a helyszín, ahol laksz. Nagyon sok tanfolyamot találhatsz az interneten, de nagyon
sok olyan van, akinél csak egy cím található. Nagy eséllyel nincs is több helyszín, szóval előbb győződj meg róla, hogy nem találsz-e számodra közelebbit. 

A Bestmixer iskola tanfolyamait Debrecenben is megtalálhatod a Halköz üzletházban. Jelentkezz baristatanfolyamra, gyere el, és nézd meg hol fogsz tanulni.  Címünk: Debrecen Simonffy utca 4-6.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!