PR cikk

2008.05.06. 12:09

Profi termékcsalád - „gyors, rugalmas, sima”

<p>A gazdaságos építés nem azonosítható azzal, hogy „gyorsan, akár rossz minőségben”. A piacvezető építőanyag-gyártó termékeivel és szolgáltatásaival mindig is a „gyorsan-kiváló minőségében” elvet követte. <dia width="900" height="700" alt="Wienerberger 2008.05.06."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Wienerberger_2008_05_06_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Wienerberger 2008.05.06." /></a></dia></p>

E filozófia megtestesülése a Profi termékcsalád, amely a cég az új, Porotherm Profi és egy, az elmúlt években sikerrel bevezetett termékéből, a Profipanel Födémrendszerből létrehozott termékcsalád.

Manapság az építési tevékenységet végzők számára – sok más mellett – rövid távon a gazdaságos építés szempontjai dominálnak, míg hosszú távon kiemelt jelentőségű az energiatudatos építési módok előtérbe helyezése, az energiatakarékos épület, lakás, környezet kialakítása. Ebben a piacvezető építőanyag gyártó kezdettől fogva az építészek, beruházók, építők, építtetők partnere.

 

A Porotherm Profi néven idén bevezetett csiszolt tégla és a piacon már ismert, sík alsó felületű, gyakorlatilag bármilyen alaprajzi kialakítást lehetővé tevő Profipanel födémelem olyan termékcsaládot alkot, amely minőségi termékeket alkalmazó szakembereknek és építtetőknek nyújt komplett megoldást. A két termék talán legfontosabb közös tulajdonsága, hogy használatukkal az építési idő lerövidülhet és az építéshez szükséges élőmunka mennyisége is csökken – azaz alkalmazásuk el nem hanyagolható gazdasági előnyöket hordoz magában.

 

A síkra csiszolt tégla technológiája Nyugat-Európában már nem számít újnak: több mint 20 éves tapasztalata van az ottani szakembereknek e termékkel. Az elmúlt hónapokban Magyarországon is ismertté vált technológiát talán már egyre kevésbé kell bemutatni.

Előnyös tulajdonságait a magyar szakemberek is tapasztalhatták, és megerősítették, hogy a  falvastagságtól függően akár 80-90%-kal kevesebb habarcs szükséges, a falazás pedigakár 30 %-kal gyorsabban elvégezhető. Összességében kevesebb élő munka igény, kevesebb hulladék, tisztább építési helyszín, homogén, jó minőségű és kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkező szép falazat a végeredmény.

 

Sík alsó felületű födém, gyorsabb kivitelezés

Az egyszerűbb, négyszög alaprajzú családi házak esetében ma is a Porotherm gerendás födém alkalmazása a legelterjedtebb és leggazdaságosabb, amellyel az ötödik felületen is kialakítható az egészséges téglafelület.

Ahol ez azonban a bonyolultabb geometria, a változó terhelések, fesztávok miatt nem merülhet fel, vagy a födém nagyobb teherbíró képességének biztosítása szüksége megfelelő megoldás a Profipanel Födémrendszer, jóllehet e termék legnagyobb hatékonysággal a nagyobb beruházásokon alkalmazható.

A Profipanel födém, legfőbb előnye sokszínűségében és alkalmazási lehetőségeiben rejlik: a Porotherm Profihoz hasonlóan kevesebb az élő munka igénye, a gyakran feszített ütemben megvalósuló beruházások időbeosztásához kiválóan alkalmazkodik, bármilyen alaprajz kialakítására - íves, sokszög -, illetve nagyobb fesztávok (10 m-ig) építésére is használható, alsó felülete sima, sem csiszolást, sem vakolást nem igényel, csak glettelni kell.

Technikai jellegű, apróságnak tűnő előny, hogy már a gyártás során figyelembe vehetőek a födémáttörések, valamint a födémelemekben a gyártáskor tetszőlegesen elhelyezhetőek az elektromos dobozok, így egységes, szép alsó felületet kaphatunk.

 

A Profi termékcsalád elemeinek alkalmazása a műszaki mellett tehát jelentős gazdasági előnyöket kínál mind családi ház építése, mind nagyberuházások megvalósítása esetén - társasházaktól a lakóparkokig és a vasbeton csarnokokig.

További információ www.wienerberger.hu, [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!