Biztonsági indokok

2023.05.12. 16:35

Hazánkat is érintő ideiglenes határellenőrzést vezet be Szlovákia

Szlovákia biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be május 24. és június 8. között a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n pénteken.

MW

Illusztráció

Forrás: Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

Az ORFK kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján azt írta, hogy az említett időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni. Hozzátették, a szlovák hatóságok törekszenek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen.

A magyar rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az érintett átkelők előtt készítsék elő személyazonosító okmányaikat.

A magyar-szlovák határszakaszon 2023. május 24. és június 8. között kizárólag az alább felsorolt határátkelők vehetők igénybe.

Közúti határátkelők: Rajka - Dunacsún/Cunovo (autópálya), Rajka - Oroszvár/Rusovce, Vámosszabadi - Medve/Medvedov, Komárom - Révkomárom/Komárno (Monostori-híd), Komárom - Révkomárom/Komárno, Esztergom - Párkány/Stúrovo, Letkés - Ipolyszalka/Salka, Parassapuszta - Ipolyság/Sahy, Balassagyarmat - Tótgyarmat/Slovenské Darmoty, Ráros - Ráróspuszta/Ráros, Ipolytarnóc - Kalonda/Kalonda, Cered - Tajti/Tachty, Somoskőújfalu - Sátorosbánya/Siatorská Bukovinka, Bánréve - Sajólénártfalva/Král, Aggtelek - Domica/Domica, Tornanádaska - Bódvavendégi/Hostovce, Tornyosnémeti - Migléc/Milhost (I/17 út), Tornyosnémeti - Migléc/Milhost (R4 út), Abaújvár - Kenyhec/Kechnec, Hollóháza - Eszkáros/Skáros, Sátoraljaújhely - Újhely/Slovenské Nové Mesto (főút, I/79), Sátoraljaújhely - Újhely/Slovenské Nové Mesto (közút), Pácin - Nagykövesd/Velky Kamenec.

Vasúti határátkelők: Rajka - Oroszvár/ Rusovce, Komárom - Révkomárom/Komárno, Szob - Párkány/Stúrovo, Somoskőújfalu - Fülek/Filakovo, Bánréve - Sajólénártfalva/Lenartovce, Hidasnémeti - Hernádcsány/Cana.

Folyami határátkelők: Komárom - Révkomárom/Komárno, Esztergom - Párkány/Stúrovo.

A közleményben azt tanácsolják, hogy akik az adott időszakban szlovákiai utazást terveznek, indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitva tartásáról.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában