CPAC Hungary 2023

2023.05.04. 13:55

Andrej Babis: Brüsszel mindentől elrugaszkodott elefántcsonttoronnyá vált

Meg kell mentenünk az Európai Uniót gyermekeink és a következő nemzedékek számára - szögezte le a korábbi cseh miniszterelnök.

Andrej Babis volt cseh kormányfő beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Brüsszel mindentől elrugaszkodott elefántcsonttoronnyá vált, ahol a bürokraták megmondják, hogy éljünk, mit együnk és hogyan gondolkodjunk - jelentette ki Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnök csütörtökön a budapesti Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC Hungary).

A volt kormányfő emlékeztetett, hogy 2024-ben lesz a következő európai parlamenti választás, amelynek eredménye meghatározza az Európai Unió, gyermekeink, és következő nemzedékek jövőjét.

Napjainkban Európát túszul ejtették a klímaaktivisták és a zöld megállapodás - magyarázta Babis. Bár a környezet védelme létfontosságú, a zöld megállapodás ebben a formában tönkreteszi az európai ipart, a megbízható energiaforrásokat és szegénységbe dönti az európai állampolgárokat - tette hozzá.

A zöld megállapodás óriási társadalmi, politikai, gazdasági és geopolitikai áldozatokkal jár, nagy feszültségeket generálhat, megnyithatja az utat a radikálisok előtt és veszélybe sodorhatja a demokráciát - hangoztatta Babis.

Az egykori cseh miniszterelnök szerint a brüsszeli hivatalnokok azt próbálják elhitetni, hogy a világ szén-dioxid-kibocsátásának kilenc százalékáért felelős Európai Unió majd "megmenti a világot ezzel a rituális zöld öngyilkossággal". Azonban véleménye szerint a világ legnagyobb szennyezőinek együttműködése nélkül semmi hozadéka sem lesz a megállapodásnak, csak további teret ad az egyéni szabadságjogokkal szembeni támadásoknak, illetve az út végén ránk váró orwelliánus disztópiának.

Kiemelte: az uniós forrásokat ideológiai alapon ítélik oda, és az Európai Unió már nem az áruk, a munkaerő és az eszmék szabad áramlását szolgálja, és nem azért dolgozik, hogy emberek életét jobbá tegye.

Brüsszelből támadják a nemzeti szuverenitást, a szólásszabadságot, a józan paraszti észt, az ideológiamentes oktatást, a konzervatív értékeket, hagyományainkat és életmódunkat - tette hozzá Babis.

A HírTV közvetítése a konferencia első napjáról itt tekinthető meg:

Ezért harcolnunk kell, meg kell mentenünk az Európai Uniót gyermekeink és a következő nemzedékek számára - szögezte le.

Bár az Európai Unió nagy potenciállal rendelkezik, hiányzik a vezetés, és a politikusok saját érdekeikkel, pozíciójuk megerősítésével foglalkoznak.

Babis szerint olyan politikusok kellenek, akik kiállnak a nemzetek Európája mellett, miközben erős, magabiztos, független és autonóm Európai Uniót építenek, amely fel tudja venni a versenyt az Egyesült Államokkal és Kínával.

CARLSON, Tucker
Tucker Carlson amerikai televíziós műsorvezető videóüzenete a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Tucker Carlson amerikai televíziós műsorvezető videóüzenetében üdvözölte a jelenlévőket, és azt mondta: ha ideje engedte volna, ő is személyesen vett volna részt a budapesti konferencián.

A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozását, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC Hungary) május 4-5-én rendezik meg Budapesten. A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban.

A kétnapos CPAC Hungary 2023 részletes programját IDE KATTINTVA találja meg, az egész napos élő közvetítést pedig IDE.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában