Agresszív képviselő

2023.04.20. 14:57

Visszaeső zaklató miatt tört ki botrány az Európai Parlamentben

A nemi erőszakkal vádolt EP- képviselő, a görög Alexisz Georgoulisz után újabb politikus vádoltak meg zaklatással, ráadásul nem először.

Monica Semedo, az Európai Parlament képviselője

Forrás: Facebook

Tíz napra felfüggesztették nemrégiben Monica Semedót, az Európai Parlament (EP) liberális Renew Europe csoport tagját, miután egyik kollégája zaklatással vádolta meg. A politikus ebben az időszakban 338 eurós (128 ezer forint) napidíját sem kapja meg, ami közel 1,3 millió forintnyi összeggel csökkenti pénztárcájának tartalmát. Az intézkedéseket Roberta Metsola, az EP elnöke jelentette be – közölte a Politico brüsszeli hírportál. A cikk ugyanakkor megemlíti, hogy Monica Semedónak lehetősége van fellebbezni a döntés ellen, a politikus egyelőre nem reagált nyilvánosan a történtekre.

A luxemburgi születésű Monica Semedo 2019-ben csatlakozott az Európai Parlamenthez, előtte televíziós műsorvezetőként dolgozott.

Noha a testületben a liberálisokat képviseli, tavaly kilépett a luxemburgi Demokrata Pártból – melynek egyébként Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök is tagja –, miután korábban is zaklatási ügybe keveredett. 2021 januárjában hasonló vádak miatt fosztották meg juttatásaitól és 15 napra felfüggesztették. Két évvel ezelőtt három asszisztense vádolta meg. Akkor Monica Semedo elfogadta a kiszabott büntetést és bocsánatot kért viselkedéséért, ám tavaly novemberben – miután belső vizsgálat indult – azt mondta, visszautasítja az ellene felhozott vádakat.

David Sassoli, az EP volt elnöke a sajtót arról tájékoztatta, a Monica Semedo ellen felhozott vádak között szerepel sértegetés, agresszív bánásmód és megfélemlítés is.

A Magyar Nemzet teljes cikkét is elolvashatja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában