Szócsata

2023.02.09. 22:04

Kocsis Máté alaposan helyre tette Gyurcsányt Orbán Viktor Facebook-bejegyzése alatt

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-bejegyzése alatt keveredett szócsatába a volt miniszterelnök és a Fidesz frakcióvezetője.

Gyurcsány Ferenc

Forrás: AFP

Fotó: Isza Ferenc

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke Orbán Viktor Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel való találkozója kapcsán kijelentette:

A kormányfő nem a béke, hanem Putyin oldalán áll.

Gyurcsány azt hangoztatta, hogy az orosz elnök háborús bűnös, gyilkos, a gyilkossal pedig nem békét kötünk, hanem megbüntetjük.

A DK-elnökének kommentjére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője reagált, azt írta: 

Frakcióvezető úr! Meséljen már egy kicsit arról a magánvacsorájáról, melyet Moszkvában egy ukrán étteremben fogyasztott el a Putyin házaspárral. Lenne kedves a beszélgetés tartalmáról is számot adni? Tudja, az igazság olyan takaró, ami alól kilóg az ember lába.

Kocsis ezzel arra a magánjellegű vacsorára utalt, amelyen Moszkvában fogadta Vlagyimir Putyin orosz kormányfő és felesége Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát 2009 novemberében, Gyurcsány lemondása után – emlékeztet a Magyar Nemzet

A lap emlékeztet rá, hogy Putyin és Gyurcsány 2006 és 2007 között háromszor is találkozott, és Kocsis Máté értékelése szerint „ezek után kezdődött el a Mol kijátszása az oroszoknak”. A 2007-ben Gyurcsány Ferenc által meglátogatott szaranszki finnugor csúcstalálkozón Putyin elnök még egy csárdást is eltáncolt a Debreceni Hajdú Együttes egyik tagjával. A lépéseket az orosz elnök saját elmondása szerint Gyurcsánytól igyekezett ellesni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában