Dollárbaloldal

2023.01.27. 14:12

Újabb vizsgálat indulhat az ellenzéknek juttatott külföldi pénzek miatt

Egy magánszemély fordult az ügyészséghez sikkasztás, pénzmosás és költségvetési csalás gyanúja miatt a baloldal legújabb külföldi finanszírozási botránya után a Magyar Nemzet információi szerint. A lap úgy tudja, hogy az ellenzék jászberényi kampánytámogatása ügyében az adóhatóság már büntetőeljárást folytat.

Márki-Zay Péter

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A Fővárosi Főügyészségnél tett feljelentést pénzmosás, sikkasztás és költségvetési csalás gyanújával Tényi István, miután kiderült: nemcsak Amerikából, az Action for Democracytól (AD), hanem egy eddig ismeretlen svájci alapítványtól is jelentős pénzösszeg érkezett a hazai baloldalhoz. A szervezet 887 millió forinttal erősítette a DK-közeli revolverblog, az Ezalényeg.hu kiadóját, az Oraculum 2020 Kft.-t – tudta meg a Magyar Nemzet.

Az is napvilágra került, hogy a Korányi Dávidhoz köthető Action for Democracytól 

a korábban feltételezett hárommilliárd forint helyett összesen négymilliárd landolt a baloldalnál.

Korányi Karácsony Gergely főpolgármester tanácsadójaként is tevékenykedett korábban. Mivel az amerikai pénzek miatt sérülhetett az ország szuverenitása, az ügyben az Alkotmányvédelmi Hivatal is vizsgálódik, pénzmosás és sikkasztás gyanújával nyomozást indított a rendőrség, valamint költségvetési csalás miatt a NAV is eljárást rendelt el.

A Magyar Nemzet arra is felhívja a figyelmet, hogy az első nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentésből kiderült:

 

az Action for Democracy nemcsak Márki-Zay Péter mozgalmának utalt, hanem egymilliárd forintot kapott az Ezalényeg.hu nevű ellenzéki propagandalap kiadója, továbbá több mint egymilliárd forinthoz jutott hozzá a DatAdat is, amely az egyesült ellenzék kampányát segítette.

 

A DatAdattal összefüggésben szintén a rendőrség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytat eljárást. A Magyar Nemzet információi szerint emellett a NAV már a jászberényi ellenzéki kampány zavaros finanszírozását is büntetőeljárás keretei között vizsgálja.

Kovács Zoltán: a dollárbaloldal azt teszi, amit megbízói várnak tőle

A dollárbaloldal, amint azt az elmúlt években oly sokszor láttuk, most pedig újra és újra tapasztaljuk, azt teszi, amit megbízói várnak tőle! Most éppen újabb hazugságot terjesztenek a miniszterelnökről! - írta Dobrev Klára és a dollárbaloldal hazugságaira reagálva Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Facebookon.

"Orbán Viktor álláspontja Magyarország európai uniós tagságáról közismert és egyértelmű, amint arról tavaly, az országgyűlési választások után tartott parlamenti programadó beszédében is beszélt: a tagság nem +kívánságműsor+, hanem Magyarország nemzeti érdeke" - írta bejegyzésében Kovács Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában