Összegzés

2023.01.16. 22:49

A leginkább húsbavágó kérdések elutasítottsága volt a legmagasabb a nemzeti konzultációban

A leginkább húsbavágó kérdések - a gázszállításokra és a nukleáris fűtőelemekre vonatkozó, valamint az élelmiszerárakra ható szankciók - elutasítottsága volt a legmagasabb a nemzeti konzultációban - derült ki a Századvég jogi szakértőjével az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában készített beszélgetésből.

A nemzeti konzultációt hirdetõ plakát Budapesten, az V. kerületi Szabadság téren 2022. október 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Ifj. Lomnici Zoltán hangsúlyozta: a nemzeti konzultációban 1,4 millió ember vett részt, és mind a hét kérdésben 90 százalék felett volt a szankciók elutasítottsága. Ezekkel az eredményekkel a Századvég közelmúltban publikált kutatásai is párhuzamba állíthatók - jegyezte meg.

Ifj. Lomnici Zoltán úgy fogalmazott: 

a 2010 óta bevezetett nemzeti konzultációk utólag nemcsak a kormány intézkedéseit igazolták, hanem számos kérdésben - például a migráció esetében - "profetikus" előrejelzést adtak.

Jó hírnek nevezte, hogy eddig nem volt olyan hideg idő télen, amely próbára tette volna, "mennyire kártékonyak" a szankciók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában