Furcsaságok

2022.12.21. 07:04

Az új városdiplomáciai tanácsadó ellen is felmerült már az ügynökvád

Karácsony Gergely új városdiplomáciai tanácsadójával kapcsolatban is szóba került már, hogy vannak nem nyilvános amerikai kapcsolatai.

Kendernay János, az LMP társelnökeként tartott sajtótájékoztatót a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épületénél2020. február 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Egy Kendernay Jánossal készült 2019-es interjúban a Válasz Online azért vetette fel az ügynökvádat az akkor frissen az LMP társelnökének megválasztott politikussal szemben, mert 2018 végén egy ideig úgy tűnt, hogy a németországi Szövetség 90/Zöldek (Bündnis 90/Die Grünen) párt EP-listáján fog bejutni az Európai Parlamentbe.

Kendernay pályázata, amivel a listára jelentkezett, a mai napig megtalálható a zöldek honlapján. Az LMP-s politikus azt is írja benne, hogy szimbolikus a visszatérése Németországba, hiszen szerinte fordulat előtt áll Európa. Szerinte sok dolgot kellene megvédeni, de még többet kell jobbá tenni. A visszatéréssel Kendernay arra utal, hogy a rendszerváltáskor a Humboldt Egyetemen tanult. Az LMP-s politikus aztán elmondása szerint maga döntött arról, hogy nem fogadja el az EP-listán való jelölés lehetőségét, annak ellenére, hogy szerinte a zöldek felvették volna a lista befutó helyére. Kendernay akkor arra hivatkozott, hogy az LMP-t kell visszavezetnie a helyes útra. Szerinte a közös zöld, ökopolitikai és európai értékekhez és célokhoz kell visszatalálnia pártjának, melynek fél évvel később a társelnöke is lett.

Az orosz–ukrán háború kitörésekor azzal vetette észre magát, hogy a fegyverszállítások mellett foglalt állást, szerinte Márki-Zay Péter helyesen nyilatkozott, amikor arról beszélt, hogy akár katonákat is kell küldeni a frontra, ha a NATO úgy dönt.

Ez év végén aztán Karácsony Gergely városdiplomáciai tanácsadójaként tűnt fel, a poszton a dollárbotrány főszereplőjét, Korányi Dávidot váltotta. 

További részleteket a Magyar Nemzet cikkében olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában