Csalást emleget

2022.11.12. 23:18

Donald Trump megismételtetné a választást

A korábbi elnök választási csalást emleget, miután az arizonai szenátusválasztáson is alulmaradt jelöltje.

Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond JD Vance republikánus ohiói szenátorjelölt választási kampányrendezvényén Vandialában 2022. november 7-én

Forrás: MTI/AP

Fotó: Michael Conroy

A demokraták mindenféle szavazatokat találnak Nevadában és Arizonában. Micsoda szégyen, hogy ez megtörténhet

fakadt ki Truth Social nevű közösségi média oldalán Donald Trump. A korábbi amerikai elnök azután emlegetett választási csalást, hogy Arizonában a demokrata Mark Kelly nyerte meg a szenátusi helyért folyó versengést Trump jelöltjével, Blake Mastersszal szemben. A demokraták ezzel fontos lépést tettek afelé, hogy többséget szerezzenek a törvényhozás felsőházában: jelenleg mindkét pártnak 49-49 mandátuma van, ugyanakkor Nevadában még tart a szavazatok feldolgozása, itt mindössze 0,1 százalékponttal vezet Adam Laxalt republikánus jelölt 95 százalékos feldolgozottságnál.

Sok szavazógép nem működött, de csak a republikánus körzetekben. Az emberek kénytelenek voltak órákig várakozni, aztán elegük lett, vagy más dolguk akadt, így ezrek hagyták el a sorokat − ecsetelte Trump, aki hozzátette, Arizonában még a republikánus kormányzójelöltnek is másik, éppen egy demokrata körzetben kellett szavaznia. Itt Kari Lake, szintén Trump által támogatott jelölttel szemben vezet kiélezett helyzetben Katie Hobbs demokrata aspiráns a szavazatok 80 százalékos feldolgozottságánál. A lassú szavazatszámlálási folyamatot Lake is kritizálta, szerinte a demokraták próbálják elkerülni az elkerülhetetlent, azaz a republikánusok sikerét.

Blake Masterstől ellopták a szenátori helyét. Ismételjék meg a választást! − írta a korábbi elnök.

Egy korábbi bejegyzésében bukott államnak nevezte az Egyesült Államokat, valamint itt is elcsalt választásokat emlegetett.

Nyitott határok, elcsalt választások = harmadik világbeli országok. Az Egyesült Államok egy bukott nemzet!

− hívta fel a figyelmet Trump. 

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában