Fontos feladat

2022.08.07. 10:56

Varga Judit: csak megerősített határvédelemmel tudjuk garantálni kultúránk fennmaradását

Az erősödő migrációs hullámra és annak hatásaira hívta fel a figyelmet közösségi oldalán az igazságügyi miniszter.

„Az Európa előtt álló gazdasági kihívások miatt kevés szó esik a bevándorlásról, ugyanakkor 2015-ös migrációs hullámhoz hasonló válság van kialakulóban a déli határon. Az afrikai élelmiszerválság miatt pedig azzal kell számolnunk, hogy több százezer ember kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban, tovább növelve ezzel a migrációs nyomást” – figyelmeztetett posztjában Varga Judit. Hozzátette: „Ha mindez nem lenne elég, továbbra is szorgosan végzik munkájukat azok a politikai érdekcsoportok, akik a mai napig azért dolgoznak, hogy bevándorló kontinenssé tegyék Európát.”

A miniszter szerint „az Európai Unió a migráció következtében kettészakadt. Azokban az országokban, ahol európai és Európán kívüli népek élnek együtt, végleg eltűnőben vannak azok az ismertetőjegyek, amelyek megkülönböztettek egy nemzetet egy államtól.”

Csak megerősített határvédelemmel tudjuk garantálni 1000 éves kultúránk, hagyományaink és értékeink fennmaradását

– hangsúlyozta. Emlékeztetett, az erősödő nyomás miatt a Kormány határvadász egységek létrehozása mellett döntött: „Az illegális migránsok egyre erőszakosabb fellépése és a baloldali NGO-k szüntelen ténykedése miatt a Kormány a déli határ megerősítése mellett döntött, hogy továbbra is meg tudjuk védeni a magyar emberek biztonságát. Első lépésként határvadász egységeket állítunk fel, akiknek kifejezetten a határvédelem és az illegális migráció elleni védekezés a lesz a feladata.

Egyszer már kioktattak minket Nyugatról a kerítéssel kapcsolatban és lám-lám, végül nekünk lett igazunk. Nem kellet sok idő ahhoz, hogy számos európai ország elismerően beszéljen a magyar határzárról, sőt követendő példának tartsa azt. A mi célunk egyszerű és világos: megőrizni Magyarország biztonságát és hosszú történelmi múltra visszatekintő kulturális önazonosságát

– zárta posztját Varga Judit.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter (MTI/Soós Lajos)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában