A Pink Floyd alapítója nem kertelt

2022.08.08. 20:11

Joe Biden háborús bűnös az amerikai zenészlegenda szerint

Roger Waters, a legendás Pink Floyd zenekar egyik alapítója a baloldali CNN-nek adott interjút, ahol szóba került az orosz-ukrán konfliktus is. A zenész valósággal felrobbant az idegességtől. Joe Bident háborús bűnösnek nevezte és arról is beszélt, hogy az Egyesült Államoknak tárgyalóasztalhoz kellene ültetnie Volodomir Zelenkszij ukrán elnököt

Roger Watersszel a CNN műsorvezetője, Michael Smerconish készített interjút a zenész új turnéja kapcsán, amely eléggé meglepő fordulatot vett abban a pillanatban, hogy az orosz-ukrán háború szóba került – írja a Mandiner.

Smerconish arról kérdezte Waterst, hogy a koncertje alatt, amikor a kivetítőn háborús bűnösök képei látszódnak, miért szerepel Joe Biden amerikai elnök képe is egy „Még csak most kezdjük!" felirattal.

Joe Biden csak olajat önt a tűzre Ukrajnában, ami óriási bűn. Miért nem gyakorol nyomást az USA Zelenszkijre, hogy üljön tárgyalóasztalhoz és vessen véget ennek a szörnyű háborúnak?"
– válaszolt a zenész, mire a műsorvezető kvázi Kreml-narratívával vádolta meg, mondván, Waters azt a felet hibáztatja, amelyiket megtámadták.

Waters nem tágított és kifejtette, hogy a háború a NATO miatt tört ki, hiszen Ukrajna csatlakozási lebegtetésével megszegte azt a hallgatólagos megállapodást, amely éppen az ellenkezőjéről, arról szólt, hogy Oroszország határai mellé nem települnek NATO-fegyverrendszerek.

Amikor a műsorvezető arra próbált utalni, hogy az USA (mint „jó oldalon" álló nagyhatalom) bizonyos értelemben felszabadító szerepkört tölt be, akárcsak a második világháborúban, Waters érezhetően ideges lett.
Az USA Pearl Harbor miatt vett részt a második világháborúban, addig a napig abszolút izolacionista politikát követett. A végére 23 millió orosz halt meg, hogy megvédjen bennünket a náci fenyegetéstől"

– mondta.

Azt hihetné az ember, hogy az oroszok tanultak a második világháborúból, és soha nem fajulnak odáig a dolgok, hogy megtámadják Ukrajnát"– mondta a műsorvezető, mire Roger Waters így zárta le a beszélgetés ezen szakaszát:
Azt javaslom, Michael, egy picit olvass még a témában. Aztán gondold át, mit tenne az Egyesült Államok, ha Kína nukleáris rakétákat kezdene telepíteni Mexikóba és Kanadába".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában