Elkapták a férfit

2022.08.27. 14:45

Gyilkossági kísérlettel vádolják a brüsszeli kávézó teraszába hajtó furgonsofőrt

Az incidens tisztázatlan háttere miatt Brüsszel néhány területén ideiglenesen megemelték a terrorkészültségi szintet, majd a nyomozás előrehaladtával csökkentették.

Rendőrök biztosítják a kerületet, miután 2022. augusztus 26-án egy kisteherautó egy kávézó teraszának ütközött, megsebesítve három embert

Forrás: AFP

Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ

Gyilkossági kísérlettel vádolják annak a furgonnak a sofőrjét, amely péntek délután belehajtott egy Brüsszel központjában található kávézó teraszába - írta a La Libre belga napilap szombaton.

Az incidensben három ember szenvedett könnyebb sérülést, kórházba senkit sem kellett szállítani. A jármű vezetője elmenekült a tett helyszínéről, de nem sokkal később a rendőrség Antwerpenben letartóztatta. A szemtanúk szerint a furgon elhajtott a kávézó előtt, majd megfordult, és ezután hajtott bele a teraszba.

A La Libre szerint a gyanúsított, Muhamad G. 1994-ben született Antwerpenben. Flamand nyelvű sajtóforrásokra hivatkozva azt írták, hogy török származású, és a DPD csomagküldő szolgálat alkalmazottja.

A Het Laatste Nieuws napilap szerint az eset idején valószínűleg éppen a környéken végezte munkáját. A napilapnak nyilatkozó források azt állítják, hogy "a gyanúsított eszét vesztette az augusztus közepén életbe lépett új forgalomirányítási rend miatt, és ezért hajtott bele teljes sebességgel a kávézó teraszába".

Az indítékot a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, de sajtóinformációk szerint az illető már ismert a rendőrség előtt testi sértés miatt.

Az incidens tisztázatlan háttere miatt Brüsszel néhány területén ideiglenesen megemelték a terrorkészültségi szintet, majd a nyomozás előrehaladtával csökkentették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában