Közös értékek

2022.08.09. 10:14

Ez a hat pont hozta a legátütőbb sikert Orbán Viktor dallasi beszédében

Bekövetkezett az, amitől a nemzetközi baloldal rettegett: az amerikai közönség képes volt azonosulni a magyar gondolatokkal.

Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

„Orbán Viktor CPAC-en aratott vitathatatlan sikerével bekövetkezett az, amitől rettegett a teljes nemzetközi baloldal: az amerikai közönség képes volt azonosulni a magyar gondolatokkal, és éljenezve fogadta a magyar keresztény-konzervatív kormányzati modellt” – írja kedd délelőtti Facebook-bejegyzésében Orbán Balázs.

A miniszterelnök politikai tanácsadója posztjában az amerikai Newsweek cikkére hívta fel a figyelmet, amely azonosította a magyar miniszterelnök beszédében azt a hat pontot, amely a legátütőbb sikert érte el az amerikai hallgatóság körében. Ezek a következők:

  1. Orbán Viktor elismerően szólt az Egyesült Államokról, amiért segített Magyarországnak legyőzni a kommunizmust, miután a Szovjetunió leverte az 1956-os magyar forradalmat.
  2. Hatalmas éljenzést váltott ki a republikánus tömegből, amikor a Donald Trump felfogására emlékeztető elutasító magyar álláspontról beszélt az illegális migrációval kapcsolatban.
  3. A miniszterelnök ugyancsak vastapsot kapott a konzervatív közönségtől, amikor arról beszélt, hogy 2010-es kormányra kerülése óta csökkent az abortuszok száma Magyarországon.
  4. Magyarország Alaptörvényének felolvasása közben Orbán Viktor elismerő tapsot kapott, miközben azokat a sorokat idézte, amelyek szerint a házasságnak egy férfi és egy nő között kell létrejönnie.
  5. Orbán Viktor még nagyobb tapsot kapott, amikor kijelentette: „Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont, vita lezárva.”
  6. Végezetül pedig a teljes közönségből éljenzést és vastapsot váltott ki, amikor „elküldte a globalistákat a pokolba”.

„Orbán Viktornak olyan közönséghez kellett szólnia, akik nem ismerik Magyarországot. Mégis sikerült közös alapot teremtenie azon értékek mentén, amelyeket a magyar kormány képvisel: a családok támogatása, a munkaalapú társadalom, a nemzeti szuverenitás megerősítése, a hagyományos értékek védelmére épülő politika, a válság elleni küzdelem, a mielőbbi béke sürgetése és az illegális migráció elutasítása” – értékelt bejegyzésében Orbán Balázs.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában