Fontos feladatok

2022.07.07. 19:36

Varga Judit: nemzeti szuverenitásunk építőkövei a családok

Ismét ülésezett a családjogi civil munkacsoport.

Nemzeti szuverenitásunk építőkövei a családok, ezért a

kormány minden erejével, minden újabb jogszabállyal és döntéssel ezeket a hagyományos közösségeket védelmezi

– hangsúlyozta az igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Varga Judit bejegyzése szerint csütörtökön ismét ülésezett a családjogi civil munkacsoport, melynek keretében az Igazságügyi Minisztérium több mint hatvan civil szervezettel van összeköttetésben.

Mint írta: kiemelten fontos számukra a konstruktív eszmecsere fenntartása a civil élet szereplőivel és az állami szervekkel.

Mindannyiunk közös ügye a kiszolgáltatott csoportok, köztük is elsődlegesen a kiskorú gyermekek érdekeinek védelme

– emelte ki.

Azt írta: a munkacsoport ülésén áttekintették az elmúlt két év családjogi jogalkotási eredményeit és a következő időszak legfontosabb feladatait. Ezek között kiemelten foglalkoztak az ítélőképességük birtokában lévő gyermekek meghallgatására vonatkozó, augusztus elsején hatályba lépő új szabályozás kérdésével, továbbá a közös szülői felügyelet és a váltott gondoskodás eddigi jogalkalmazási tapasztalataival.

Az ülésen beszéltek továbbá azokról a jogalkalmazási problémákról is, amelyekre a miniszter szerint az Országgyűlés által jelenleg tárgyalt eljárásjogi gyorsító csomag megoldást jelenthet. E módosítások felgyorsíthatják mindazokat a családjogi pereket, ahol kiskorú gyermeket érintő kérdésben dönt a bíróság és a határon átnyúló családjogi ügyekben felmerülő eljárásjogi problémákra is segítséget jelentenek – tette hozzá.

A munkát folytatjuk, melyben minden jó szándékú civil szervezetnek partnerséget ajánlottunk

– fogalmazott Varga Judit, hozzátéve: Wopera Zsuzsa miniszteri biztos pedig a jövőben is a hatékony együttműködés és párbeszéd fenntartásáért fog dolgozni.

Nekünk a magyar családok és gyermekek védelme az első!

– zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter a családjogi civil munkacsoport ülésén. Forrás: Facebook/Varga Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában