Közösségépítés

2022.07.10. 12:13

Megnyitották a Cholnoky Jenő gyermek- és ifjúsági kikötőt és diáktábort Révfülöpön

„A fiatalok végre birtokba vehetik a Cholnoky Jenő gyermek- és ifjúsági kikötőt és diáktábort Révfülöpön!” – írta hivatalos közösségi oldalán Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

„Nagy álmunk vált ezzel valóra: célul tűztük ki egy olyan hely létrehozását, ahová az egész Kárpát-medencéből érkezhetnek a diákok. Az MCC kiemelt feladatának tekinti a balatoni kultúra ápolását és közösségépítő erejének kiaknázását a diákok nevelése során.”

– közölte a politikai igazgató, majd felidézte:

„A csapatmunka és a harc az elemekkel, a kaland és a felfedezés vágya pedig egyszerre jellemzi a fiatalabb korosztályt és a vitorlázást. Innen jött a balatoni vitorláskikötő ötlete, ahol diákjaink és hallgatóink eltölthetik a vakációt, és új élményeket szerezhetnek.”

Hozzátette:

A kikötő és diáktábor Cholnoky Jenő nevét viseli, aki a Balaton tudományos igényű kutatásának úttörője volt. Hazaszeretete és nemzetközi kiválósága mindannyiunk számára például szolgál. Ezek azok az értékek, melyek az MCC oktatási, nevelési stratégiájának alapvonalait is jelentik.

A miniszterelnök politikai igazgatója kiemelte, hogy 

„a beruházás során megújult a kikötő, új oktatási és közösségi tér jött létre, megkezdődött egy oktatási pavilon építése, valamint megújult a 71-es út feletti gyalogoshíd is. A munkálatok a következő években is folytatódnak.” 

– zárta Facebook-bejegyzését Orbán Balázs.

Borítókép: megújult a Cholnoky Jenő gyermek- és ifjúsági kikötő és diáktábor Révfülöpön (Facebook/Orbán Balázs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában