Honvédség

2022.06.27. 21:32

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a magyar katonadiplomácia nemzeti kincsünk

Felhívta a figyelmet, hogy az Ukrajnában kialakult háborús helyzet várhatóan hosszú távon megmarad, de ezzel együtt más kihívásokra is figyelni kell, mint például az illegális migráció vagy a terrorizmus.

A magyar katonadiplomáciai hálózat "nemzeti kincsünk" - jelentette ki a honvédelmi miniszter kedden, Budapesten a véderő-, katonai és légügyi attasék éves értekezletén. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnál (KNBSZ) tartott rendezvényen kiemelte: az elmúlt időszakban a világ nem lett biztonságosabb, és ebben a megváltozott világban még fontosabbá vált a katonadiplomácia. 

Felhívta a figyelmet, hogy az Ukrajnában kialakult háborús helyzet várhatóan hosszú távon megmarad, de ezzel együtt más kihívásokra is figyelni kell, mint például az illegális migráció vagy a terrorizmus. Ezeket a problémákat ott kell kezelni, ahonnan erednek, ezért a honvédelmi tárca azt tervezi, hogy további missziókban vállal részvételt Magyarország - közölte. 

A miniszter jelezte: már a tervezettnél előbb, 2023-ra eléri a védelmi költségvetés a 2 százalékos GDP-arányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában