„Elég volt ebből!”

2022.05.08. 21:32

Stummer János kemény hangvételű beszédben szólt oda Jakab Péternek

Stummer János is felszólalt a Jobbik tisztújító kongresszusán.

Stummer János – Jakab Péter kihívója – Facebook-oldalán tette közzé a Jobbik tisztújító kongresszusán elmondott, kemény hangvételű beszédét, melynek során Stummer kifejtette, szerinte a párt ideológiailag teljesen kiüresedett, amiután néhány mandátumért eladta a maradék identitását is – olvasható a Mandiner cikkében.

„Péter, az utóbbi két évben nem te irányítottad ezt a pártot”

Bejegyzésének elején leszögezte: „Nemzeti politika, szövetség a valósággal, erkölcs és felelősségvállalás. Ez az én utam, ezzel a beszéddel pedig ezt az utat ajánlottam tegnap a Jobbik tagságának.”

„Ennek a beszédnek az elején érdemes feltenni azt a kérdést, hogy ezen a kongresszuson rajtam kívül ki is a másik elnökjelölt, merthogy nem Jakab Péter az.

Kedves Péter, mondjuk ki, az utóbbi két évben nem te vezetted, nem te irányítottad ezt a pártot.

Négy évvel ezelőtt azt írtad nekem, hogy beszélni tudsz, de vezetni nem, az utóbbi két évben pedig ezt az állításodat bizonyítottad be” – indította beszédét Stummer.

„Mások irányítottak helyetted”

Stummer a beszédében elmondta, szerinte Jakab Péter a közösség megkérdezése nélkül adott át jogokat néhány kiválasztottnak, akik

élet-halál urainak képzelték magukat ebben a pártban.

Hozzátette, szerinte a Jobbik ideológiailag teljesen kiüresedett, történetének legnagyobb leépítése előtt áll az április 3-i történelmi vereség miatt.

Stummer szerint változtatni kell a Jobbikon belül.

Elég volt ebből a mandátumpolitizálásból, ami itt ebben a pártban az utóbbi években ment

– fogalmazott. Szerinte a pártnak korábban elvették a lelkét, aztán pedig néhány mandátumért cserébe eladta maradék identitását is. „Ne az legyen a mérce, hogy egyes baloldali politikusok mit sugdolóznak rólunk egymás között, vagy más megmondóemberek hogyan vélekednek a Jobbikról mindenféle TV-stúdiókban” – fogalmazott Stummer.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Borítóképünkön Stummer János. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában