Illegális bevándorlás

2022.04.27. 11:42

Több mint 180 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskun megyében

A magukat szír, iraki és török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére, személyazonosságukat, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Összesen 183 határsértővel szemben intézkedtek a Bács-Kiskun megyei rendőrök keddről szerdára virradó éjszaka, egy embercsempészt is elfogtak - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán.

Horváth Erika sajtóreferens tájékoztatása szerint az elmúlt éjszaka nagyobb csoportokban összesen 152 külföldit tartóztattak fel Madaras, Hercegszántó, Katymár, Dávod és Kelebia térségében. A magukat szír, iraki és török állampolgárnak valló illegális migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére, személyazonosságukat, illetve magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A járőrök hajnalban Zsanánál egy furgont ellenőriztek, amelyet egy magyar férfi vezetett. A jármű rakterében a rendőrök 31, magát szír állampolgárnak valló külföldit találtak.

A határsértőket a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a furgont vezető 35 éves férfit őrizetbe veszik - írták a közleményben.

Borítókép: Cseh rendőrök a szerb-magyar határszakaszon, Szeged közelében 2022. február 6-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában