Jogállamisági eljárás

2022.04.27. 17:02

Gulyás Gergely reagált az Európai Bizottság levelére (videó)

A kormány megkapta Brüsszelből az úgynevezett kondicionalitási levelet, amelyről csütörtökön fogalmaznak meg részletes véleményt a kormányinfón – közölte a Facebookra feltöltött szerdai videóüzenetében a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: egyelőre csupán a kormány azon álláspontját tudják rögzíteni, hogy a magyar választópolgárok április 3-án világos döntést hoztak.

Világos döntést hoztak arról, hogy az országnak ki kell maradnia a háborúból, arról is, hogy nem a magyar embereknek és nem a magyar emberekkel kell megfizettetnie a háború árát, és arról is, hogy a gyermekek védelme bármilyen szexuális propagandával szemben elsődleges fontosságú

– sorolta a politikus.

„A kormánynak ezek vörös vonalak, ezekben a kérdésekben nem tud engedni” – fogalmazott a miniszter.

Hozzátette: át fogják tanulmányozni a levelet, és csütörtökön már részletes véleményt tudnak megfogalmazni a kormányinfón azzal kapcsolatosan, hogy mi az, ami egy kompromisszum része lehet és mi az, ami nem.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azután tette közzé videóüzenetét, hogy az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és igazgatásért felelős uniós biztost, küldjön írásbeli értesítést Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában