Szerbiai választások

2022.04.04. 15:08

Áder János és Novák Katalin is levélben gratulált Aleksandar Vucicnak

Szerbiában vasárnap tartottak elnökválasztást, amelyet a hivatalban lévő köztársasági elnök nyert meg.

Áder János államfő hétfőn levélben gratulált Aleksandar Vucic szerb elnöknek az újraválasztásához.

Megelégedéssel tapasztalom, hogy a Magyarországot és Szerbiát összefűző kapcsolatok az elmúlt időszakban még szorosabbá váltak

– fogalmazott Áder János a levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-hez is eljuttatott.

A magyar államfő ebben arról is biztosította a szerb köztársasági elnököt, hogy a magyar fél változatlanul kész a két ország kapcsolatának erősítésére.

Örülök annak, hogy ennek megszilárdításban a szerbiai magyarság is jelentős szerepet játszik

– fűzte hozzá Áder János.

Megerősítette azt is, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett Szerbia európai uniós integrációja iránt és kész támogatni a teljes jogú EU-tagság mielőbbi elérését.

Szerbiában vasárnap tartottak elnökválasztást, amelyet a hivatalban lévő köztársasági elnök nyert meg.

 

Novák Katalin levélben gratulált Aleksandar Vucicnak

 

Levélben gratulált Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök Aleksandar Vucicnak Szerbia köztársasági elnökévé történt újraválasztásához hétfőn.

A megválasztott köztársasági elnök közösségi oldalán megosztott levelében gratulációját fejezte ki a szerb államfőnek.

Novák Katalin azt írta: az az egyértelmű és szilárd támogatás, melyet a szerb köztársasági elnök maga mögött tudhat, a választók határozott állásfoglalásának kinyilvánítása „ebben a példátlanul nehéz, kihívásokkal teli időszakban”.

Úgy fogalmazott: magyarként jó azt tudni, hogy a jövőben is olyan politikus irányítja a szomszédos Szerbiát, akiben Magyarország barátját tisztelheti, és aki a vajdasági magyarok elkötelezett támogatója.

Novák Katalin a szerb elnök előtt álló feladatok eredményes véghezviteléhez további sikereket, jó egészséget és változatlan lendületet kívánt Aleksandar Vucicnak.

 

 

Borítókép: Áder János leköszönő köztársasági elnök gratulál Novák Katalin megválasztott köztársasági elnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. március 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában