A baloldal súlyosbítaná a helyzetet

2022.03.24. 13:06

XXI. Század Intézet: válságban csak Orbánra lehet számítani

A XXI. Század Intézet elemzése szerint míg a baloldalra válsághelyzetben sem lehet számítani, belesodornák hazánkat az ukrajnai háborúba, addig az Orbán-kormány Magyarország békéjének és biztonságának megőrzésén dolgozik.

A "Válságban csak Orbánra lehet számítani" című, a szervezet vezető elemzője, Deák Dániel által jegyzett elemzés szerint a 2008-as válságot félrekezelte Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök és az általa vezetett baloldal, és a mostani helyzetben is elbuktak.

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért pártszövetség miniszterelnök-jelöltje és a baloldal még nagyobb krízishelyzetet idézne elő, ha hatalomra kerülve támogatnák azokat a szankciós javaslatokat - például az orosz gáz elzárását -, amelyek veszélyt jelentenének az országra nézve 

- olvasható a dokumentumban.

Ezzel szemben "a stratégiai nyugalmat hirdető Orbán-kormány a magyar nemzeti érdekek mentén igyekszik kimaradni a háborúból, Magyarország békéjének és biztonságának megőrzésén dolgozik" - áll az elemzésben.Hozzátették, nem meglepő Orbán Viktor magabiztossága, hiszen a miniszterelnök "számos lokális és globális krízishelyzettel vette már fel sikeresen a küzdelmet az elmúlt években, válságkezelő politikája több esetben is iránymutatóvá vált Európában". Példaként a gazdasági válság, a vörösiszap-katasztrófa, a 2013-as dunai árvíz, a migránsválság és a koronavírus-járvány kezelését említették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában