Ukrán válság

2022.03.13. 19:51

Bakondi: az ukrajnai helyzetnek nem volt hatása az illegális migrációra

Az ukrajnai háborús helyzetnek nem volt hatása az ország déli határain eddig tapasztalt illegális migrációs nyomásra - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György kifejtette: idén mostanáig több mint 30 ezer illegális határátlépőt fogtak el. Ez több mint a tavalyi év hasonló időszakában - jegyezte meg, hozzátéve: összesen 260 embercsempész ellen indult eljárás.


A főtanácsadó rámutatott: most az is jól látható, hogy milyen, amikor asszonyok, gyermekek, öregek menekülnek, s milyen az, amikor fiatal férfiak érkeznek a határokra iratok nélkül, rátámadva a rendőri erőkre.


Bakondi György kitért arra is, hogy az ukrajnai háború elhúzódása, annak Ukrajna nyugati területére való kiterjedése miatt még az ENSZ által korábban becsültnél is többen kereshetnek menedéket más országokban, köztük Magyarországon is.

Borítókép: Bakondi György (MTI/Bruzák Noémi)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában