Megbecsülés

2022.02.28. 09:30

Már minden nyugdíjashoz megérkezett a 13. havi nyugdíj (videó)

A kormány a 13. havi nyugdíj mellett már négyszer nyugdíjprémiumot is tudott fizetni.

Már minden nyugdíjashoz megérkezett a 13. havi nyugdíj, a kormány így visszaadta azt a pénzt az időseknek, amelyet a Gyurcsány–Bajnai-kormány elvett tőlük – közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár hétfőn a Facebook-oldalán.

Zsigó Róbert a videóban kiemelte: a 13. havi nyugdíj kifizetését a gazdasági növekedés tette lehetővé, amely a sikeres gazdaságpolitikának köszönhetően a koronavírus-járvány ellenére is rekordot döntött.

A kormány a 13. havi nyugdíj mellett már négyszer nyugdíjprémiumot is tudott fizetni – tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy a magyar nyugdíjasok megélhetését emellett jelentősen segíti a rezsicsökkentés: míg Európa más országaiban 50-60 százalékkal emelkedtek a rezsidíjak, a magyar nyugdíjasokat máig védi a rezsicsökkentés. Anélkül havi akár több tízezer forinttal többet fizetnének – fűzte hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: a nemzeti kormány a gazdaság növekedéséből egyre több pénzt fizet az időseknek is, és fenntartja a rezsicsökkentést.

Zsigó Róbert úgy fogalmazott, hogy a baloldal mindig becsapta az időseket:

a 2006-os kampányban Gyurcsány Ferenc fűt-fát megígért az időseknek, aztán a választás után jött a feketeleves.

A baloldal elvett egyhavi nyugdíjat, háromszorosára emelte a gáz, duplájára az áram árát, valamint bevezette a vizitdíjat és a kórházi napidíjat – mondta.

Szerinte a baloldal most is ugyanezt tervezi.

A miniszterelnök-jelöltjük már elárulta a valódi programjukat: ostobaságnak nevezte a 13. havi nyugdíjat, megmondta, hogy nem fogják fenntartani a rezsicsökkentést, és fizetős egészségügyet akarnak bevezetni.

„Április 3-án védjük meg az időseket is, ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak!” – zárta szavait a politikus.

Borítókép: Postás kézbesíti a 13. havi nyugdíjat egy nőnek Budapesten, a XIII. kerületben, 2022. február 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában