Fontos döntés

2022.01.12. 17:29

Orbán Viktor élelmiszerárstopot jelentett be (videó)

Élelmiszerárstopról döntött a kormány, február 1-jétől hat termék árát rögzítik a tavaly október 15-i szinten – jelentette be a miniszterelnök szerdán a közösségi oldalán.

A szerdai kormányülésen a koronavírus témája mellett az áremelkedések kérdése is kiemelt szerepet kapott, ugyanis az energiaárak emelkedése erre a területre is nagy hatást gyakorolt.

Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán megosztott videóban kiemelte, hogy

a kormány a családok védelme mellett a benzinár-növekedést is sikerrel fékezte meg, emellett kamatstopot vezetett be a jelzáloghitelek esetében, emellett a rezsicsökkentési politikának hála a magyar családok fix áron juthatnak az energiához.

– Közben azonban más termékek ára is emelkedésnek indult, például az élelmiszereké – tette hozzá a miniszterelnök.

Ezért a mai döntés alapján a kormány úgy határozott, hogy hat termék esetében beavatkozik az árak alakulásába:

  • kristálycukor
  • búzafinomliszt
  • napraforgó-étolaj
  • sertéscomb
  • csirkemell
  • 2,8 százalékos tehéntej

Ez azt jelenti, hogy ezeknek a termékeknek az árát, vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavalyi év október 15-én állt. Ez minden üzletben meg kell történjen, február elsejétől kezdődően már ezen az áron lehet őket megvásárolni

– húzta alá a kormányfő.

Korábban írtuk:

Bejegyzést tett közzé hivatalos közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, amelyben azt írja, hogy hamarosan fontos bejelentést tesz.

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével az idei évben szerdán ülésezett először Magyarország kormánya.

A Karmelita kolostorban a kormányfő és a miniszterek ezúttal a koronavírus-járvány elleni védekezésről, a gazdasági élet újraindításáról és több kiemelt gazdaságfejlesztési projekt állásáról tárgyaltak.

Borítóképünkön Orbán Viktor miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában