Kínos magyarázkodások

2022.01.07. 07:36

Mártha Imre-botrány: a közműholding mögé bújik a cégvezér

Eddig 6 magyarázkodó közlemény: a milliárdos Mártha Imre arra használja az általa vezetett közműcéget, hogy mögé bújjon. Miután a Metropolban sorozatban jelentek meg a cikkek fényűző életéről, a Budapest Közművekkel és az FKF-fel rakat ki magyarázkodó és fenyegetőző közleményeket a cégvezér a saját magánügyeiről. A Metropolhoz érkező panaszkodólevelekből kiderül: rengeteg dolgozót bosszant Mártha luxusélete, és hogy magáncéljaira használja a közszolgálati céget, és követnie kellene Pálfalvi Milánt, aki lemondott.

„Van, amihez közvetetten sem adom a nevem, ezért demonstratív céllal lemondtam” – mondta év végén Pálfalvi Milán, aki felügyelőbizottsági tag volt a közalapítványban.

Pálfalvi Milán hét évig töltött be közalapítványi tisztséget – Fotó: Hir Tv

„Engem nem érdekel senkinek a nyaralása, vagyona, ellenben az rendkívül bosszantó, ahogyan Mártha Imre a közműcéget személyes szócsőként és védőbástyaként használja tisztsége és a szervezet mögé bújva, mintha az az ő politikai hitbizománya lenne, őt szolgálná és nem fordítva” – indokolt Pálfalvi, aki lemondásával demonstrálni szerette volna, hogy nagy baj van a holding háza táján.

Mártha erről is hallgatott, annyi volt érzékelhető, hogy Pálfalvi hivatalos Facebook-oldala megszűnt, szinte azonnal a nyilatkozata után. 

A közműcég is elismeri, hogy magánügyben írnak

Mártha sorozatosan közleményeket jelentetett meg magyarázkodásával a cég oldalán, amióta decemberben kirobbant a botrány. A személyes közleményeket rendszerint azzal kezdik, hogy elismerik: magánéleti posztot közölnek a cég hivatalos oldalán.

„Egyes médiumok újra, ismétlődő tartalmú cikkeket jelentettek meg Mártha Imre, a BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának magánéletéről, karrierútjáról…” – írják.

Az FKF- és FŐTÁV-oldalon is Mártha magánügyeiben posztolgatnak

 

Nem csak a Budapesti Közművek Zrt. oldalát használja erre, ahol december vége óta eddig 6 közlemény jelent meg a magánügyeiről, hanem még az FKF és a Főtáv Facebook-oldalát is elöntötték a Mártha Imre-ügyekben magyarázkodó és fenyegetőző közlemények, így a cégvezér magánjellegű magyarázkodásai között elsikkadnak az igazi, fontos közügyek.

Forrás: Simon László
Forrás: Simon László

Megint a Metropolnak panaszkodnak a dolgozók – de Karácsony Gergely hallgat

 

Miután ismert, több száz embert bocsátott el „fű alatt” a budapesti közműholding, sok panaszkodó dolgozó fordult a Metropolhoz. Most ugyanez a helyzet: a közműcég dolgozóit nagyon bosszantja, ami náluk folyik, és amit a luxuséletet élő vezérük megenged magának, ezért keresik fel a Metropol-t, újabb és újabb bizonyítékokat szolgáltatva Mártha Imre gazdagodására és munkaidőben folytatott hivalkodó viselkedésére.

Csak a „Gyurcsány-fiókának” csúfolt Mártha Imrét futtató főpolgármester hallgat: nem reagál semmit a Mártha-botrányra. Úgy látszik, Karácsony Gergelyt nem zavarja, mi folyik a közműcégnél - írja a lap.

A Budapesti Közművek Zrt. szerint a Bentley nem is olyan nagy ügy

 

A budapesti közművek hivatalos Facebook-oldalán például arról is hosszan magyaráznak, hogy nem is nagy dolog, hogy a cégvezér esténként a szolgálati Škodájából átül egy Bentley luxusautóba. „…a 2008-as gyártási évjáratú autót Mártha Imre 2017-ben, használtan vásárolta. Így az jelenleg több mint 13 éves” – írják Budapest közműcégének hivatalos oldalán.

A Metropol kérdése: ilyen magyarázkodásra való egy közműcég? A Bentley-ről egyébként feldühödött munkatársaktól érkezett néhány fotó a lap szerkesztőségébe.

Mártha Imre a Bentley-ben, ami a fővárosi közműcég hivatalos közleménye szerint nem is olyan drága

Míg Budapesten leszerelték a kukákat és a BKK-automatákat, Mártha „home office”-ból posztolgat jachtokról és medencepartról

A Metropolt megkereső alkalmazottak szerint Mártha jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. Erre így reagált a közműcég a holding Facebook-oldalán: „Mártha Imre, a több vezetői megbízásából kifolyólag, az elmúlt két évben összesen 3 különböző fővárosi hivatali helyszínen végzett irodai tevékenységet. Így az egyes munkahelyeken eltöltött idő értelmezhetetlen…”

A Metropol kérdése: vajon melyik fővárosi „hivatali helyszínhez” tartozik a medenceparti napozás? A közműcég többi irodistája is így napozgat-e munkaidőben?

Ezt jelentené a „home office” a fővárosi közműcégek dolgozóinál? Vagy csak a cégvezér engedheti ezt meg magának?

A budapesti közműcég a melósokat provokáló Mártha Imre-féle „home office” feliratokról is kínosan magyarázkodik, a járványra fogva a provokatív feliratokat: „minden érintett dolgozó a lehetőségekhez mérten korlátozta a hivatali jelenlétet, és ezzel a személyes kontaktusok számát” – írják.

Vajon a közműcégek dolgozói is spanyol luxusjachtozáson vesznek-e részt hiányos öltözetű nőkkel, amikor elmennek céges „home office”-ra? – teszi fel a kérdést a Metropol.

Honnan az amerikai milliárdosokat megszégyenítő vagyon?

 

A BKM „hivatalos” posztjaiként közzétett mosakodásból eddig nem derült fény a legalább 50 milliárdos titkos vagyon eredetére. A Metropolhoz eljuttatott és ellenőrzött dokumentumok szerint Mártha Imre egy amerikai milliárdosokat is zavarba hozó ingatlanbirodalmat is „összehozott”.

A Metropolhoz eljuttatott legfrissebb dokumentumok szerint mindaz, amit korábban láthattunk Mártha vagyonából, beleértve a 2 milliárdot érő Prisztás-villát is, csupán a „jéghegy csúcsa”. Az övé például egy balatoni kikötő és van hatalmas luxusvillája a Balatonon is.

Kiderült: a fővárosi közműcégek csúcsvezére sokmilliárdos ingatlanvagyont rejtett el egy általa irányított, a közvetlen családtagjaiból álló cégbe, melynek neve LÁZÁR HOUSES. A vélhetően családi díszletcég tulajdonában legalább 30 drága ingatlan van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában