Szövetség

2022.01.25. 19:46

Egyetem és önkormányzatok működnek együtt Tokaj-Hegyalján

A Tokaj-Borvidéket alkotó 27 település vezetőivel rögzített dokumentum fontos célja a térség népességmegtartásának erősítése, valamint az ott élők boldogulását biztosító szőlő- és borkultúra fejlesztése.

Stumpf István, a Miniszterelnökség kormánybiztosa, aki az egyetemi modellváltás koordinációjáért felelős, a Tokaj-Hegyalja Egyetem és a Tokaj-hegyaljai települések önkormányzatai közötti együttműködést rögzítő keretmegállapodásokat írt alá kedden Sárospatakon.

A Tokaj-Borvidéket alkotó 27 település vezetőivel rögzített dokumentum fontos célja a térség népességmegtartásának erősítése, valamint az ott élők boldogulását biztosító szőlő- és borkultúra fejlesztése. Ezek sikeréhez azonban szövetséget kell kötniük azokkal a településekkel, amelyek a világhírű borvidék örökségét őrzik és hordozzák - mondta.

Úgy fogalmazott: azért kell együtt dolgozni, hogy közösen újítsák meg Tokaj-Hegyalját, és bebizonyítsák, mennyi lehetőség és érték található a térségben.

Ehhez most minden lehetőség adott - tette hozzá Stumpf István.

Megjegyezte: a tudásnak kitüntetett jelentősége lesz a következő évtizedekben, amelynek kiszélesítéséhez nemzetközi partnereket is keresnek, az együttműködés akkor lesz sikeres, ha olyan innovációt tud előállítani, amely a világon egyedülálló és erre minden esély megvan.

Borítókép: Stumpf István, a Miniszterelnökség egyetemi modellváltás koordinációjáért felelős kormánybiztosa beszédet mond a Tokaj-Hegyalja Egyetem és a Tokaj-hegyaljai települések önkormányzatai közötti együttműködéseket rögzítő keretmegállapodások ünnepélyes aláíró eseményén Sárospatakon 2022. január 25-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában