Fenyegetések, atrocitások

2022.01.15. 14:29

Az Emmi kiáll minden egészségügyi dolgozóért

A minisztérium közleményt adott ki, melyben arról írnak, hogy a fenyegetés, a bántalmazás és az oltásellenes megnyilvánulások minden formáját visszautasítja és mélyen elítéli.

Az omikron-variáns a koronavírus korábbi mutációinál lényegesen gyorsabban terjed. Épp ezért a háziorvosok bevonása kiemelten fontossá vált az oltási akcióban.

Az egészségügyi dolgozók nap mint nap a járvány megfékezéséért küzdenek, akiknek a munkáját a Kormány megbecsülése kíséri, azonban egyre több fenyegetésről és őket érő atrocitásról számolnak be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiáll az oltóorvosok és minden egészségügyi dolgozó védelmében, akik munkájukkal hozzájárulnak, hogy a pandémia minél kevesebb áldozatot szedjen Magyarországon.

Az EMMI a fenyegetés, a bántalmazás és az oltásellenes megnyilvánulások minden formáját visszautasítja és mélyen elítéli. Egyben felhívja a figyelmet arra is, hogy a közfeladatot ellátó személyek elleni erőszak kiemelt büntetőjogi kategóriába tartozik.

Borítókép: Védőfelszerelést viselő orvos vigasztal egy beteget a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja, a Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított osztályán 2021. december 15-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában