Koronavírus

2021.12.26. 08:03

Belgiumban az omikron variáns válik dominánssá

Belgiumban a koronavírus omikron variánsa válik dominánssá, év végéig az új fertőzések több mint 90 százalékáért lehet felelős ez a változat - közölte a belga televízió VTM nevű kereskedelmi csatornája a leuveni és a hasselti egyetemek járványügyi szakértőire hivatkozva szombat este.

A virológusok arról számoltak be, hogy a december 25-i adatok szerint ugyanannyi új eset jutott az omikron variánsra, mint az ősszel domináns delta mutációra. Az utóbbi két hétben az új variáns futótűzként terjedt el Belgiumban.

A szakemberek előrejelzései értelmében egy héten belül az új fertőzéseknek akár több mint 90 százalékát is az omikron okozhatja majd.

A belga egészségügyi hatóságok legfrissebb adatai szerint a hét folyamán naponta átlagosan 7011 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, ami 36 százalékos csökkenést jelent az előző héthez képest.

A járvány kezdete óta 2 038 111-en fertőződtek meg a koronavírussal, és 28 149-en haltak bele a szövődményekbe a 11,5 millió lakosú Belgiumban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában