Reményt adni

2021.12.19. 21:31

Azbej Tristan: a kormány nemzetmegtartó erőként tekint a kereszténységre

Az államtitkár az Érdligeti Református Egyházközség által emelt, az üldözött keresztényeknek emléket állító emlékfal felavatásán beszélt.

A magyar kormány a kereszténységre nemzetmegtartó erőként tekint, ezért mára több mint 3000 templomot újított fel és 120 templomot épített Magyarországon és a határokon túl - mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára vasárnap Érden.

Azbej Tristan az Érdligeti Református Egyházközség által emelt, az üldözött keresztényeknek emléket állító emlékfal felavatásán arról beszélt, hogy a magyar templomfelújítási programban újult meg az érdligeti református templom is, és létesült az emlékfal.

Hozzátette: a templom az a hely, ahol iránytűként szolgáló gondolatok hallhatók emberképről és társadalomfelfogásról, valamint az emberi méltóságról, a családról és a nemzetről. Az üldözött és mártír keresztyének emlékfala arra emlékeztet, hogy a keresztyén szabadság megvédése olyan parancs, amely túlmutat Magyarország határain - mondta az államtitkár.

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár hangsúlyozta: a cselekvés szabadságának kultúrája a magyarokat arra kötelezi, hogy segítsék üldözött keresztyén testvéreiket és reményt adjanak nekik.

A Hungary Helps Programnak az üldözött keresztények megsegítése a célja - tette hozzá, kiemelve, a program mára félmillió, többségében keresztény embernek tette lehetővé, hogy a szülőföldjén maradhasson vagy visszatérhessen oda.

Borítókép: Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára beszédet mond Az üldözött és mártír keresztények emlékfalának avatásán az Érdligeti Református Egyházközség temploma mellett 2021. december 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában