Bosszú

2021.11.27. 07:55

Több diák meghalt mikor iskolabuszukra tüzet nyitottak Koszovóban

Bosszúból cselekedhetett az a fiatal férfi, aki péntek este tüzet nyitott Koszovóban egy iskolabuszra megölve két gyereket és egy felnőttet – közölte a Kurir című helyi lap.

A Kurir értesülése szerint az elkövető előzőleg illetlenül viselkedett a buszon, zaklatva a lányokat. A sofőr és az ellenőr ezért leszállíttatta a járműről. A fiatal férfi megvárta, míg a busz visszafelé indult és tüzet nyitott rá egy gépkarabélyból – tette hozzá a lap.

Az NTV orosz hírtelevízió szerint a koszovói rendőrség is bosszúból elkövetett cselekményt, nem pedig terrorcselekményt sejt a háttérben.

Az eset Gllogjan településen történt. A golyózáporban életét vesztette a buszsofőr és egy 17, illetve egy 19 éves diák.

Az maszkot viselő elkövető elmenekült a helyszínről, nagy erőkkel keresi őt a rendőrség. A helyi sajtó értesülései szerint a buszon utazó diákok albán nemzetiségűek voltak.

Koszovó 2008-ban egyoldalúan kiáltotta ki elszakadását Szerbiától, amit Belgrád azóta sem hajlandó elismerni, és továbbra is saját, déli tartományának tartja a többségében albánok lakta területet. Míg a világ több, mint száz országa elismeri Koszovó függetlenségét, Szerbiához hasonlóan Oroszország szerint sem független államról van szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában