Ország-világ

2021.10.21. 17:12

Karácsonyt főpolgármesteri pozíciójával is fenyegette a DK

A főpolgármester azt is bevallotta, hogy a miniszterelnök-jelölti vitákat unta.

A miniszterelnök-jelölti vitákat untam. Ott voltam, tudtam, hogy ezt nagyjából egymillió ember nézi most, és két kérdés között az jutott eszembe, hogy a gyerekem megy-e röplabda edzésre – jelentette ki Karácsony Gergely a Jelennek adott interjúban – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony annak ellenére, hogy félidőben elhagyta volna a budapesti városházát, megerősítette: pályafutását 2024 után is Budapest vezetőjeként akarja folytatni, bár nem zárja ki, hogy egyszer még lesz miniszterelnök-jelölt is.

De a mostani megméretést valójában nem is akarta, erre a tévévita közben döbbent rá. Ezért elmondása szerint nem volt benne 100 százalékig ebben a kampányban.

Karácsony indulásának pozitív hozadékaként azt emelte ki, hogy megérte beszállnia a kampányba, mert a Fidesz mostanáig ellene készült, ezzel pedig szerinte jól jár az ellenzék.

Szóba került az is, hogy Gyurcsány Ferenc valóban megzsarolta-e SMS üzenetek által. Ezzel kapcsolatban Karácsony úgy fogalmazott: „ezek a fenyegetések nem büntetőjogilag releváns mondatok voltak, de annál sokkal keményebbek, minthogy a DK mit fog megszavazni a közgyűlésben”. Karácsony elárulta, hogy a főpolgármesteri pozícióját is érintették a fenyegetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában