Ország-világ

2021.09.09. 13:15

Karácsony Gergely ma reggel a Blaha Lujza téren panaszkodott

Atrocitások érték a munkásainkat, voltak akiket megdobáltak flakonokkal, kiabáltak velük – állította ma reggeli Facebook-videójában Budapest balliberális főpolgármestere, miután reggel nyolc órakor szemügyre vette a Blaha Lujza téren zajló munkálatokat.

Budapest, 2021. augusztus 7. A Blaha Lujza tér felújítása, amely ötvenöt év után új, igényes karaktert kap, egységes arculatú, a mai városi használati igényeket kielégítõ belvárosi közösségi térré alakul teraszokkal, találkozóhelyekkel és zöld szigetekkel, kellemes közlekedõ környezettel. A felújítás után ezer négyzetméter zöldfelületet alakítanak ki, új nyilvános WC nyílik az utcaszinten, akadálymentesítik a Rákóczi út és a Nagykörút keresztezõdését három új zebra létesítésével, megújul a közvilágítási rendszer, illetve az egykori Nemzeti Színházra emlékeztetõ építészeti elemek és utcabútorok kerülnek a térre. Az új kialakítás a jövõben megteremheti a Rákóczi úti villamos visszaépítésének és a Népszínház utcai járatok bekötésének lehetõségét is. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Róka László

Karácsony Gergely kifejtette: a Fidesz lakájmédiája hazudik, ugyanis

a munkások nagyon keményen dolgoznak, hogy minél hamarabb be tudják fejezni a beruházásnak azt a részét, ami érinti a közúti forgalmat.

A Metropol által készített beszámoló – amelyet Karácsony igyekezett cáfolni – ugyanakkor nem arról tanúskodik, hogy belátható időn belül bármi is elkészülne a Blahán. A lap által készített képek és videófelvételek jól ábrázolják, hogy elképesztő állapotok uralkodnak a helyszínen – írta meg a Magyar Nemzet.

Az építőanyagok összevissza le vannak dobálva, még a járdára is, a munkagépek állnak, a melósok meg ásítoznak, a lapátot támasztják, és saját bevallásuk szerint fociznak az aluljáróban.

„Egyre kétségbeesettebb: miután az elmúlt napokban kiderült, hogy a Blaha Lujza téren nem úgy haladnak a munkálatok, mint ahogyan azt korábban ígérte, Karácsony Gergely a kezét tördelve, a helyszínen igyekezett bizonygatni az igazát.”

– kommentálta a rövid videót közösségi oldalán Deák Dániel. A politikai elemző szerint a testbeszéd sokat elárul; aki állandóan a kezét tördeli, lelke mélyén feldúlt, szorong és teljesen nyugtalan.

Csak nem azért gátlásos ennyire a főpolgármester úr, mert tudja, hogy nem mond igazat?!

– tette fel a költői kérdést Deák Dániel.

Karácsony Gergely az utóbbi időkben reggeli videókban próbál a szavazóihoz szólni. Kezdetben egy konyhából jelentkezett be álmos szemekkel, miután ezt többen kritizálták a Városházára tette át az élő bejelentkezések helyszínét. A mostani újítása, hogy Budapest főbb tereiről jelentkezik be, nemrég a Széll Kálmán térről szólt be a vele szövetséges Gyurcsány-pártnak.

Borítókép: a felújítás alatt álló Blaha Lujza tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában