Ország-világ

2021.09.30. 22:44

Dobrev Klára szerint elkezdődött a változás

A DK jelöltje sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hivatalosan is megnyerte a baloldali előválasztás első fordulóját.

Budapest, 2019. május 1. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetője, képviselőjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val című rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén.

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Az előválasztáson részt vett 600 ezer ember veszi majd fel a harcot a jövő évi választáson – mondta Dobrev Klára csütörtökön este tartott sajtótájékoztatóján, amelyen hivatalosan is bejelentették, hogy a DK jelöltje nyerte meg a baloldali előválasztás első fordulóját. Gyurcsány Ferenc felesége gratulált minden egyéni jelöltnek, mondván nélkülük nem lett volna előválasztás – írja a Magyar Nemzet. Dobrev Klára külön is kiemelte a női képviselőjelölteket.

Gratulálok, hölgyeim! Változtassuk meg az országot együtt

– mondta.

A DK miniszterelnök-jelöltje köszönetet mondott az előválasztáson elinduló miniszterelnök-jelölteknek is, és azt hangoztatta, hogy egy tisztességes verseny van mögöttük.

A változás elkezdődött

– fogalmazott Dobrev klára a második forduló kapcsán, és kijelentette, meg sem állnak a 2022-es választási győzelemig.

A győztes jelölt férje, Gyurcsány Ferenc az eseményen arról beszélt, hogy a DK a kezdetektől abban hisz, hogy sokfajta hazafias és európai demokratikus áramlat együttműködése adhatja meg a Fidesz kormányzására a hatékony, nemzeti választ.

Nincs alku a Fidesz világával – szögezte le.

Borítókép: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetője, képviselőjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val című rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában