Ország-világ

2021.08.01. 14:39

Múlt hónapban 13 milliárd forintnyi egészségügyi beruházást adtak át (videó)

Az utóbbi egy hónapban 13 milliárd forint értékben adtak át egészségügyi beruházásokat; ezek a kormány törekvéseit és az ellátórendszer soha nem tapasztalt fejlesztésének kézzel fogható eredményeit mutatják – mondta az emberi erőforrások minisztere a közösségi oldalán vasárnap közzétett videóban.

Kásler Miklós a megvalósult beruházásokat sorolva elmondta: elkészült a Korányi intézet nővérszállója, átadták az Országos Onkológiai Intézet új mellkassebészeti tömbjét, amely az önálló tüdőtranszplantáció méltó központjául szolgál.

Ezenkívül a Jahn Ferenc Kórházban felújították az urológiai osztályt, a Pécsi Tudományegyetemen modern képzési körülményeket garantáló fejlesztést zártak le, a Debreceni Egyetem onkoradiológiai klinikai épületének átadásával pedig egymillió ember onkológiai kezelési feltételei javíthatók – ismertette a miniszter.

Kiemelte: az Egészséges Budapest Program részeként adták át tizedikként Dunakeszi szakorvosi rendelőjét, ezzel az ország egyik legdinamikusabb térsége gazdagodott modern alapellátó központtal.

Szintén a fejlesztésekhez tartozik a Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet új, világszínvonalat képviselő műtőjének és az Országos Mentőszolgálat húsz új mentőautójának átadása – emelte ki a tárcavezető. Utóbbi beruházással a mentőautók átlagéletkora 4,8 évre csökkent.

Összességében az elmúlt hónapban 13 milliárd forint értékű fejlesztés és beruházás valósult meg az egészségügyben – hangoztatta Kásler Miklós, hozzátéve, ezek folytatására a jövőben is számítani lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában