ítéletidő

2021.08.30. 05:46

Áldozatot is szedett Mexikóban a Nora hurrikán

Több nyugati parti mexikói államban áradást és földcsuszamlásokat okozott vasárnap a Nora hurrikán, majd miközben már a Kaliforniai-öböl felé tartott, trópusi viharrá szelídült. Puerto Vallarta tengerparti városban szombat éjjel összedőlt egy szálloda, és egy tizenéves spanyol turista halálát okozta.

Eltűnt egy nő is a Jalisco állambeli Puerto Vallartában, miután elsodorta az ár. Jalisco mellett Michoacán és Colima államokban is hatalmas mennyiségű eső esett. Eltűntként tartanak nyilván hat halászt a délebbre fekvő Guerrero államban is. Mintegy ötszáz épület rongálódott meg az egyes erősségű Nora hurrikánban több államban.

A Nora „szeme” vasárnap délután 165 kilométerrel északnyugatra volt a Sinaloa állambeli Mazatlán üdülőhelytől. Az amerikai hurrikánközpont (NHC) előrejelzése szerint a vihar a következő napokban is Mexikó csendes-óceáni partja mentén vonul tovább északnyugat felé, helyenként akár 300 milliméteres esőt okozva, majd Arizona amerikai állam határvidékéhez ér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában