elindult a kutatás

2021.07.06. 09:42

Eltűnt egy kis utasszállító repülőgép Oroszország távol-keleti részén

A géppel, melynek fedélzetén 28 ember volt, mintegy tíz kilométerre úti céljától, ereszkedés közben vesztette el a kapcsolatot a légiforgalmi irányítás.

Eltűnt egy orosz légitársasághoz tartozó AN–26-os típusú utasszállító repülőgép 28 emberrel a fedélzetén az orosz távol-keleti Kamcsatka-félsziget felett – közölte kedden az ország katasztrófavédelmi minisztériuma.

A géppel, amely a régió fővárosából, Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a félsziget északi részén fekvő Palana településre tartott, mintegy tíz kilométerre úti céljától, ereszkedés közben vesztette el a kapcsolatot a légiforgalmi irányítás – tette hozzá a tárca.

A tájékoztatás szerint helikopteres kutató- és mentőcsapatok tartanak a térségbe. A Kamchatka Aviation Enterprise nevű légitársasághoz tartozó gép fedélzetén 22 utas és hattagú személyzet tartózkodott – derült ki a minisztérium közleményéből.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a térségben a gép eltűnésekor felhős volt az időjárás.

A katasztrófavédelem egy forrása azt mondta: előfordulhat, hogy hibáztak a gép pilótái a rossz látási körülmények között. A személyzet előzőleg nem számolt be semmilyen meghibásodásról.

A gép 1982-ben állt forgalomba. Repülési engedélye idén augusztus 30-ig tart – derült ki elérhető információs forrásokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában