Járvány

2021.06.22. 16:24

Semjén Zsolt állami kitüntetést adott át Frank Liu Chi-Jen kínai üzletembernek

A világjárvány kitörése óta 21 millió egészségügyi védőmaszkot adományozott Magyarországnak és a külhoni magyar közösségeknek.

Fotós: Bruzák Noémi

Fotós: Bruzák Noémi

A magyar-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany Érdemkeresztet adott át Frank Liu Chi-Jennek, a Pápai Hús Kft. tulajdonosának, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatójának kedden Budapesten.

Kövér László az országház elnökének kezdeményezésére, Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztése alapján, Áder János köztársasági elnök adományozta a magas rangú állami kitüntetést Frank Liunak – hangzott el az Országházban a ceremónián.

A rendezvényen Frank Liu érdemei közül említették, hogy a világjárvány kitörése óta 21 millió egészségügyi védőmaszkot adományozott Magyarországnak és a külhoni magyar közösségeknek.

Felidézték, hogy 2016 őszén a több mint százéves iparági múltra visszatekintő patinás pápai húsüzem pénzügyi értelemben a klinikai halál állapotába került, 600 munkavállaló és 400 környékbeli sertéstartó beszállító a munkanélküliség küszöbén toporgott. Frank Liu azonban megmentette a céget, gazdaságilag talpra állította.

A kitüntetés átadását követően Semjén Zsolt Magyarország kormánya nevében mondott köszönetet a kínai üzletembernek, hogy a pandémia alatt maszkokat adományozott az országnak.

„Nemzeti büszkeségünket erősíti az, hogy Ön állampolgárként is sorsközösséget vállalt a magyar nemzettel” – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

Frank Liu miután átvette a kitüntetést elmondta, „amit tettem eddig Magyarországon, azért tettem, mert úgy érzem, hogy a magyarság egy sikerre ítélt nép. Minden tragikus történelmi csapás vagy egyéb nehézség ellenére, a magyarok mindig talpra tudnak állni. Ez egy nagyon vonzó magyar képesség, én pedig különösen szerencsés vagyok, hogy egy magyar talpra állási időszakban válhattam az Önök polgártársává – fogalmazott.

Hozzátette, közös munkájuk eredményeként a Pápahús munkaközösségénél a korábbi kilátástalanság érzetét felváltotta az önbizalom és biztos benne, hogy a közeljövőben Pápa városával és a magyar kormánnyal együttműködve a Pápahús Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzemévé válhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában