Elkapták

2021.05.28. 08:13

Letartóztattak egy román maffiafőnököt Mexikóban

A mexikói hatóságok szervezett bűnözésben való részvétel, szándékos emberölés és zsarolás gyanújával letartóztatták a helyi román maffia feltételezett vezetőjét – adta hírül a latin-amerikai ország főügyészsége helyi idő szerint csütörtökön.

A közleményben csupán Florian T.-ként emlegetett férfit a tájékoztatás szerint Bukarest hivatalos kiadatási kérelme alapján tartóztatták le. T. ellen egy román bíróság márciusban adott ki körözést.

A letartóztatást egy szövetségi ügynök megpróbálta megakadályozni, a gyanúsított ügyvédje pedig rátámadt a rendőrökre, a hatóság mindkettőjüket őrizetbe vette.

Helyi sajtóforrások szerint a Cápa néven is ismert, a médiában Florian Tudorként megnevezett férfi vezette bűnbanda több mexikói turistacélponton állított fel olyan bankautomatákat, amelyek külön erre készített szoftver segítéségével ellopták a bankkártyák adatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában