Ostrom alatt áll Európa

2021.04.12. 09:08

Több mint háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hétvégén

Pénteken 75, szombaton 172, vasárnap 86 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök.

Háromszáznegyvenhárom határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 75, szombaton 172, vasárnap 86 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és a rendőrök. A horvát és román határszakaszon tíz migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 735 migránst tartóztattak fel és kísértek vissza a katonák és rendőrök. A megelőző héten – március 29-től április 4-ig – a feltartóztatottak száma 783 volt. A román, ukrán és horvát határszakaszon 44 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt kilenc gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában