Ország-világ

2021.04.18. 07:26

Baranyi hivatalában négy hónap után lehet újra takarítás

Fellélegezhetnek a ferencvárosi önkormányzat hivatalnokai, ugyanis felcsillant a remény, hogy négy hónap elteltével nem kell tovább takarítási feladatokat is ellátniuk. Baranyi Krisztina hivatala álláshirdetést jelentetett meg, amelyben tizenegy fő takarítót keres az önkormányzat.

A Magyar Nemzet korábban megírta: egy elhibázott közbeszerzés miatt január óta nincs takarítás a hivatalban.

A ferencvárosi önkormányzat honlapján reménykeltő álláshirdetés jelent meg, a hivatal tizenegy fő takarítót keres tizenhárom telephelyre. Önmagában nem lenne érdekes az álláshirdetés, úgy már igen, hogy különös módon nem takarítócégre írt ki pályázatot a Baranyi Krisztina által vezetett önkormányzat, hanem munkaviszonyba keresnek takarítókat.

Ennek a lépésnek már ideje volt, ugyanis január óta nem sikerült takarítócéggel szerződnie az önkormányzatnak, ezért a köztisztviselők napi rutinjává vált az irodák, a folyók és a mellékhelyiségek tisztán tartása.

Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek még januárban azt mondta: a felduzzasztott polgármesteri klientúra nem tudja pótolni az önkormányzattól tömegesen távozott szakmai dolgozókat, ezért rendre elkaszálja a ferencvárosi pályázatokat a Közbeszerzési Döntőbizottság.

„Jelen pillanatban nincs szerződése az önkormányzatnak takarítócéggel, ami azt vonja maga után, hogy a polgármesteri hivatal dolgozóinak kell kivinni a szemetet vagy takarítani a mellékhelyiségeket és az irodákat” – mondta el korábban a lapnak Gyurákovics Andrea, a ferencvárosi Fidesz–KDNP-képviselőcsoport vezetője.

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy járványhelyzetben különösen veszélyes, ha nincsen professzionális takarítócsoport az önkormányzat épületének a tisztán tartására.

„Ügyfélfogadást tartaniuk kell, ezért alapos fertőtlenítő takarítást rendszeresen végezniük kellene, de igazából az sem világos, hogy honnan szerzik be a takarítószereket. Nem gondolnám, hogy a köztisztviselők hipóval a táskájukban járnak dolgozni, ugyanis a takarítási feladatok eddig nem tartoztak a munkakörükbe” – szögezte le a Fidesz–KDNP frakcióvezetője, akinek a megérzése jó volt: néhány hónappal később végigsöpört a koronavírus-járvány az önkormányzaton.

A munkaállományba felvett takarítók feladata lesz többek közt az irodák (padlófelület, bútorok), folyosók, lépcsőházak, mosdók, mellékhelyiségek (naponta többször), konyhák, tornaterem, öltözők takarítása (felmosás, porszívózás, felületfertőtlenítés), szemeteskosarak ürítése, ülésekre és egyéb rendezvényekre a terítési feladatok ellátása, mosogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában