Ország-világ

2021.03.16. 19:52

Lebeszélte az embereket az oltásról a baloldal

A miniszterelnök figyelmeztette a baloldalt, hogy állítsák le az oltásellenes kampányukat.

A baloldal először a vakcinaregisztrációt támadva keltett bizonytalanságot az emberekben, majd az oltóanyagot támadta. Pár hete még petíciót is indítottak az egyik engedélyezett vakcina ellen – emlékeztetett Kocsis Máté (Fidesz) a baloldali összefogás oltásellenes kampányára a parlament keddi ülésén a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

Szeretném önt emlékeztetni arra, hogy minden olyan ember, akinek azért megy tönkre az egészsége vagy azért hal meg, mert nem vette fel az oltást – hiszen önök arra biztatták, hogy ezt ne tegye meg –, az ő állapotukért, esetleges halálukért önöket terheli személyesen a felelősség – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az MSZP társelnökéhez, Kunhalmi Ágneshez intézett viszontválaszában a Parlament keddi ülésén.

Orbán Viktor egyúttal arra is figyelmeztette a baloldalt, hogy állítsák le az oltásellenes kampányukat, mert több százan is meghalhattak volna, ha a keleti vakcinák nem állnak rendelkezésre.

– Emberek élete forog kockán, a kínai és az orosz vakcinák nélkül 500 ezer emberrel kevesebbet oltottunk volna be – mondta a miniszterelnök, aki megjegyezte: minden vakcina jobb, mint a tüdő vagy akár az életünk elvesztése.

Kunhalmi Ágnes azt állította, hogy a kormány megtagadta az ellenzéki önkormányzatú városoktól az oltópontok létrehozását, amire válaszolva a miniszterelnök rámutatott:

Magyarország jól áll oltópontok számában, és azért, hogy nem lehet ennél nagyobb ütemben oltani, az Brüsszel vakcinapolitikájának köszönhető.

A baloldal oltásellenes kampányára hívta fel a figyelmet Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is felszólalásában. A politikus kiemelte, hogy a baloldal már az első pillanattól kezdve arra törekedett, hogy gyengítse az emberek oltásba vetett bizalmát.

– Először a vakcinaregisztrációt támadták, amellyel bizonytalanságot és bizalmatlanságot keltettek az emberekben, majd amikor megérkezett az oltóanyag, azt vették célba. Elbizonytalanítják az embereket és próbálják őket lebeszélni – fogalmazott a politikus, majd arra is rámutatott, hogy pár hete a baloldal petíciót is indított az egyik engedélyezett vakcina ellen, Gyurcsány Ferenc pedig még a miniszterelnöknek beadott vakcinát is megkérdőjelezte.

Simicskó István (KDNP) szerint a kormány nem számíthat a baloldalra és Brüsszelre sem, csupán a Fidesz-KDNP kormányra számíthatnak az emberek. A baloldali politikusok az oltás ellen kampányolnak, miközben magukat beoltatják, Brüsszel pedig „drámaian elrontotta a vakcinabeszerzést”, csak novemberben szerződött a nagy gyártókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában