vádemelés

2021.02.10. 14:06

Prostituáltakat futtató bűnbanda tagjai állnak bíróság elé

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, akik éveken keresztül fiatal nőket szállítottak Németországba, majd prostitúcióval szerzett keresetük nagy részét elvették tőlük.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a bandát egy budapesti testvérpár irányította, akik egy hamburgi bordélyházba toboroztak, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szegényebb településeiről fiatal lányokat.

A szervezet tagjai közül egyesek a nők felkutatásáért és beszervezéséért, mások Hamburgba szállításukért, valamint az ottani munkavégzésük felügyeletéért voltak felelősek.

A kizsákmányolt nők prostitúcióból származó bevételének több mint felét – egyes sértettek esetében a teljes keresményüket – elvették,

majd egymás között elosztották. A bűnszervezet vezetői ebből luxus életszínvonalat teremtettek maguknak,

számtalan arany ékszert és több nagy értékű személygépkocsit foglaltak le tőlük

– ismertette a főügyészségi vezető.

A vádlottakat 2019 áprilisában fogták el Magyarországon, a rendőri akcióval egy időben a hamburgi bordélyházban is kutatást tartott a német rendőrség, magyar ügyészi és rendőri részvétellel.

A főügyészség a bandatagokat több rendbeli, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével, illetve néhányukat kitartottsággal vádolja.

Vádiratukban valamennyi elkövetővel szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tettek indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában