bizonyíték

2020.12.20. 11:55

Őrizetbe vették a bécsi terror két gyanúsítottját

Őrizetbe vettek két embert Bécsben, akiknek feltételezhetően közük volt a november 2-án elkövetett terrortámadáshoz – adta hírül rendőrségi forrásokra hivatkozva a Kronen Zeitung című osztrák napilap vasárnap.

A bécsi ügyészség szóvivője megerősítette az értesüléseket. Közlése szerint

a merénylet helyszínén talált fegyveren megtalálták az egyik személy, egy 26 éves afgán gyökerekkel rendelkező osztrák állampolgár DNS-ét.

A bécsi ügyészség kezdeményezte letartóztatását.

A másik gyanúsítottról egyelőre nem tudni semmit.

A lap úgy tudja, hogy a Cobra osztrák különleges egység kommandósai pénteken vették őrizetbe mindkét gyanúsítottat, és egy bécsi helyszínen házkutatást is folytattak.

Az észak-macedóniai albán családból származó osztrák Kujtim Fejzulai november 2-án négy embert megölt és huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában. A férfit a rendőrök lelőtték, a helyszínen életét vesztette. A merénylő robbanóöv-utánzattal, lőfegyverrel és késsel volt felszerelkezve.

A támadást az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalta magára. A támadó büntetett előéletű volt, azért került börtönbe, mert Szíriába akart utazni, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz.

Ausztria már 15 embert vett őrizetbe a merénylettel kapcsolatban. A német és svájci hatóságok ugyancsak nyomoznak olyan emberek után, akik feltehetően kapcsolatban álltak a merénylővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában