üldözés

2020.12.20. 14:22

Igazoltatni akarták, menekült a rendőrök elől

Két körözés is érvényben volt az ellen a férfi ellen, aki több kerületen át menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől vasárnap – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Azt írták: a pesterzsébeti járőrök vasárnap délelőtt 9 óra 17 perckor akartak megállítani egy autót Budapest XX. kerületében, a Lázár utcában, a jármű vezetője azonban gázt adott, és elhajtott.

A rendőrök több gépkocsival – egymással és a tevékenység-irányítási központtal rádiókapcsolatot tartva – követték a menekülőt, aki a IX. kerületi Kosárka sétányig jutott. Ott kiugrott a kocsiból, és gyalog menekült tovább, de a XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitányságok munkatársai pár száz méteren belül, az Aranyvirág sétányon 9 óra 33 perckor elfogták.

A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr ellen két elfogatóparancs volt érvényben. Ittas vezetés és lopás miatt már börtönbe kellett volna vonulnia.

A férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság közúti veszélyeztetés bűntett és más bűncselekmények miatt indít eljárást. A büntetés-végrehajtási intézetbe viszik, hogy megkezdje korábban kiszabott szabadságvesztését – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában