Ország-világ

2020.11.12. 09:04

Orbán-képpel illusztrálta a pálinkafőzős gyújtogatóról szóló cikkét az ellenzéki portál

A 444.hu talán nem is olyan független, mint ahogy állítja magáról?

A 444.hu cikke arról szólt, hogy a bíróság első fokon 11 év szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki ittasan felgyújtotta ismerősét pálinkafőzés közben. Ezért a tettest első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt ítélték el.

A Soros György által támogatott portál a cikk illusztrációjaként olyan archív fotót használt, amelyen Orbán Viktor és Robert Fico pálinkáznak Pilisszentkereszten, ahol a magyar miniszterelnök a Pilisi Szlovákok Központjának átadásán látta vendégül akkori szlovák kollégáját 2012-ben – hívta fel a figyelmet az esetre a 888.hu.

Forrás: 888.hu

A 444.hu szerkesztői aztán észbe kaphattak, hogy talán kissé túllőttek a célon, mert hamar lecserélték a képet.

Forrás: 888.hu

A 888.hu mégse gondolja, hogy a magyar miniszterelnököt méltatlan kontextusba helyező illusztráció véletlenül került volna ki a balliberális portálra. Ugyanakkor egyvalamire alkalmasnak látja az esetet: „Legalább azok, akik – akár csak egy pillanatra is – független-objektívnek hitték a 444-et, rájöhettek, hogy valós információt keresve nem érdemes az oldalukat böngészni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában