ítélet

2020.11.06. 14:03

Hat és fél év fegyházra ítéltek egy drogkereskedőt Szekszárdon

Az ügyész, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fent az ítélet tudomásul vételéhez.

Hat és fél év fegyházbüntetésre ítélt a Szekszárdi Törvényszék nem jogerősen egy bonyhádi férfit kábítószer-kereskedelem és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt – tájékoztatta a törvényszék pénteken az MTI-t.

A közleményben azt írták: a tényállás szerint a 26 éves vádlott 2018. szeptember és 2019. március 9. között marihuánát, speedet és Magyarországon nem engedélyezett, gyógyszernek minősülő, szexuális teljesítményfokozó szert adott el több embernek.

A naponta kábítószert fogyasztó, de függőnek nem minősülő vádlott rendszeresen szerzett be kábítószereket mind saját fogyasztásra, mind kereskedés céljából, az értékesítéssel legalább 236 ezer forintot keresett.

A férfi emellett egyszer úgy közlekedett személygépkocsival a 6-os úton, hogy rendőri intézkedés után delta 9-THC kábítószert találtak a szervezetében.

A törvényszék a vádlottat szerdai ítéletében jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem, egészségügyi termék hamisítása bűntettében, és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek.

A fegyházbüntetés mellett a férfit két évre eltiltotta a járműveztetéstől.

Az ügyész, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt tartott fent az ítélet tudomásul vételéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában