Ország-világ

2020.10.28. 08:13

Orbán Viktor: a Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódhatnak

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökének a szervezet hétvégi választási sikeréhez, kiemelve: az október 25-én megrendezett ukrajnai helyhatósági választásokon a kárpátaljai magyarság ismét megmutatta az összefogás erejét – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerda reggel.

„Úgy gondolom, hogy a mostani szavazáson megvédett, illetve újonnan megszerzett polgármesteri és képviselői mandátumok fontos garanciát jelentenek arra, hogy az elmúlt években Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódhatnak” – írta levelében Orbán Viktor.

Hozzátette:

„ezek az eredmények világosan megmutatták azt is, hogy a kárpátaljai magyarság büszke ezeréves gyökereire, és saját kezébe véve jövőjét meg is akar maradni saját szülőföldjén magyarnak”.

„Engedje meg, hogy a szép eredményekhez szívből gratuláljak, további munkájához pedig sok sikert és jó egészséget kívánjak. Hajrá, magyarok!” – zárta gratuláló levelét a miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában