Járvány

2020.04.17. 20:47

Letartóztatást kér az ügyészség az időseket kirabló párosra

A Fővárosi Főügyészség indítványozza a letartóztatását egy férfinak és egy nőnek, akik időskorúakat tévesztettek meg a koronavírus-járványra hivatkozva, hogy megszerezzék értékeiket.

Az ügyészség pénteken közölte, a hatóságok továbbra sem engedik, hogy a járványhelyzeten nyerészkedő, másokat, különösen időseket megtévesztő személyek cselekményei – a törvényi feltételek fennállása esetén – büntetőjogi következmények nélkül maradjanak.

Az ügyről azt írták,

a megalapozott gyanú szerint egy 20 éves férfi március 27-e és április 15-e között, több budapesti kerületben, négy időskorú sértettől szerzett meg értékeket úgy, hogy a járványhelyzet miatt fertőtlenítésre és a koronavírust érintő egyéb kérdésekre hivatkozva bejutott az otthonukba.

Három alkalommal

egy 27 éves nő volt a társa; ékszereket és készpénzt zsákmányoltak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította és elfogta a „trükkös” párost, akiket lopás és kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatott ki, és előterjesztést tett a letartóztatásukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában