tisztázatlan ok

2020.02.08. 11:15

Tömegverekedés volt egy kazahsztáni faluban, nyolcan meghaltak

Tömegverekedés volt egy kazahsztáni faluban, Maszancsiban péntek éjjel, nyolcan életület vesztették. Több százan vettek részt a csetepatéban, amelynek a rendőrség és a nemzeti gárda vetett véget – közölte szombaton a belügyminisztérium.

Maszancsi a déli Zsambili Területen található, közel a kirgiz határhoz. Kezdetben mintegy hetvenen verekedtek össze, majd a környező falvakból érkezőkkel együtt már mintegy 370-en voltak.

Lőfegyverek is előkerültek, két rendőr emiatt meg is sebesült. Több lakóházat és gépkocsit felgyújtottak a verekedők. A hatóságok 47 embert vettek őrizetbe, és elkoboztak több vadászpuskát.

A konfliktus okát egyelőre nem közölték a hatóságok, de a tartományban gyakran kerülnek összetűzésbe a többségben lévő kazahok és a kínai eredetű dungan népcsoporthoz tartozók.

Kaszim-Zsomart Tokajev államfő szombaton rendkívüli kormányülést hívott össze a fővárosban, Nur-Szultanban. Előtte közölte a médiával, hogy a hatóságok már ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában